Alkmaar en Heerhugowaard op glasvezel internet

Opnieuw voldoende animo voor glasvezelinternet in Noord-Hollands buitengebied

In de buitengebieden van Alkmaar en Heerhugowaard wordt volgend jaar snel glasvezelinternet aangelegd. De afgelopen zes weken konden bewoners van buitengebieden in de twee gemeenten hun interesse kenbaar maken. Het uiteindelijke aanmeldpercentage van 57 procent is ruim voldoende voor glasvezelbedrijf FiberNH om over te gaan op realisatie. Daarmee heeft het bedrijf wederom twee gemeenten aan haar toekomstige Noord-Hollandse glasvezelnetwerk toegevoegd.

FiberNH legt zich toe op het aanbieden van snel en betrouwbaar glasvezelinternet op de zogeheten witte adressen. Dit zijn veelal woningen in het buitengebied waar bewoners nu nog met een relatief trage verbinding te kampen hebben. Wanneer minimaal vijftig procent van de geselecteerde adressen in Alkmaar en Heerhugowaard zich binnen de vraagbundelingsperiode aan zou melden zou het project doorgaan. En dat gebeurde.

Dit is niet de eerste keer dat de buitengebieden uit Alkmaar en Heerhugowaard zijn gepeild voor hun interesse in glasvezelinternet. In Alkmaar is eerder het bewonerscollectief Breedband Alkmaar Buiten (BAB) aangewezen om snel internet als nutsvoorziening beschikbaar te maken. Voor het huidige project besloten alle gemoeide partijen om de krachten te bundelen. En inmiddels kijken de gemeente Alkmaar en Breedband Alkmaar Buiten en FiberNH terug op een succesvolle samenwerking.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu