Provincie Noord-Holland tekent overeenkomst met FiberNH

WESTFRIESLAND – Op 6 maart tekenden de provincie Noord-Holland en kabelexploitant FiberNH een overeenkomst die een vaste internetverbinding in een groot deel van het witte buitengebied van Noord-Holland een stap dichterbij brengt. Sinds de provincie Noord-Holland de mogelijkheid biedt om garant te staan voor de lening die nodig is om een glasvezelnetwerk aan te leggen, zijn tal van initiatieven, waaronder deze, door de markt opgepakt en in een stroomversnelling geraakt.
Er is overeenstemming met kabelexploitant Fiber NH over ondersteuning bij de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stedebroec, Drechterland en Alkmaar. Na een succesvolle vraagbundeling geldt dat ook voor Langedijk, Den Helder en Schagen.

De aanleg van glasvezel was lange tijd voor marktpartijen niet rendabel in het buitengebied. Lokale initiatieven konden daardoor niet het benodigde kapitaal lenen dat nodig is om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “In Hollands Kroon en Beemster staat de provincie garant voor de lening, waardoor daar zo’n 3.500 adressen een vaste breedbandverbinding krijgen.” Intussen is de markt aangetrokken en zijn andere initiatieven in een stroomversnelling gekomen, waardoor nog eens zo’n 10.000 adressen zicht hebben op snel internet.

Glasvezel internet is nog nooit zo dichtbij geweest

Noord-Holland

FiberNH B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Noordoostpolder

FiberFlevo B.V.
Postbus 42
8300 AA Emmeloord

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Untitled-1_03   Untitled-1_05   Untitled-1_11   Untitled-1_07   Untitled-1_09

Menu